Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse har som ambisjon å etablere seg som en attraktiv og prestisjetung konkurranse som gir unge pianister gode karrieremuligheter samtidig som de får anledning til å bli bedre kjent med Grieg i komponistens eget hjem. Konkurransen er ikke blant de største, men har i senere år etablert seg som en attraktiv konkurranse med lokal identitet og internasjonal faglig integritet.

Konkurransen gjennomføres med stort lokalt engasjement og i samarbeid med Bergen filharmoniske orkester. Deltarne innlosjeres i private hjem og tilbys betalte konserter, ekskursjoner, mesterklasser og opplevelser med sine vertsfamilier. Dette gjør konkurransen til en inkluderende og raus inngang til Griegs musikk og musikkbyen Bergen. Konkurransen har personlighet og varme på den ene side og høye krav til utøvere og juryarbeid på den andre og er i stadig utvikling.

Stiftelsen har vært eneste private bidragsyter til konkurransen siden den ble flyttet til Bergen og Griegs hjem på Troldhaugen i 2012.

Kort om Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse

Det britiske fagtidsskriftet «The Pianist» uttalte i 2016 at konkurransen » has certainly found its place in the world» og trakk på lederplass frem dens «remarkable standard, high-quality judging and big prizes». Konkurransen i Bergen har fått honnør for sin åpenhet rundt juryarbeidet, bl.a. for å offentliggjøre stemmegivningen til hvert enkelt jurymedlem.

Se nettside

Aktuelt fra stiftelsen