Støtte til Jiri Hlinka Klaverakademi

 

Med støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen etablerer Jiri Hlinka Klaverakademi ett 3-årig mentorprogram, med talentutvikling og mesterklasser for spesielt talentfulle pianoelever. Stiftelsen har bevilget  3,3 mill. kroner for årene 2016-2018. Talent Norge AS satser 769 000 kroner på programmet i samme periode. I tillegg bidrar Bergen kommune og Hordaland fylke med til sammen 621 000 kroner.

Professor Jiri Hlinkas tidligere elever, pianistene Leif Ove Andsnes, Geir Botnen, Håvard Gimse og Christian Ihle Hadland tok over det kunstneriske og pedagogiske ansvaret for akademiet fra 2015. Leif Ove Andsnes har en koordinerende funksjon.

Jiri Hlinka Klaverakademi skal videreutvikle Jiri Hlinkas visjon om å tilby undervisning på høyest mulig internasjonale nivå og etablere en plattform for kunstnerisk utvikling for utøvere som er under utdanning eller i begynnelsen av en profesjonell karriere.