Edward Gardner og Bergen Filharmoniske Orkester fornyer samarbeidet

 

Edward Gardner, sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester siden oktober 2015, har fornyet sin kontrakt med orkesteret. Den nye kontrakten trer i kraft 1. august 2018 for en treårsperiode.

«Vi er umåtelig stolte og glade for at vi nå får anledning til ytterligere å utvikle og utdype vårt samarbeid, som allerede har vært en suksess på alle måter. Edward Gardner har tilført orkesteret mye nytt med hensyn til repertoar og spillestil, og vi ser fram til nye og spennende prosjekter i tiden som kommer: konserter, internasjonale turneer og innspillinger», sier administrerende direktør Bernt E. Bauge.

Sjefdirigent Edward Gardner og adm.dir. Bernt E. Bauge

Siden Edward Gardner tok over som sjefdirigent i oktober 2015, mot slutten av orkesterets store 250-årsjubileum, har forholdet mellom Gardner og orkesteret blomstret; for eksempel ved framføringen av Arnold Schönbergs Gurre Lieder som jubileumsfinale i desember, som også er gitt ut på cd og mottatt med ovasjoner, den Grammy-nominerte innspillingen av Janáčeks Glagolitiske messe samt en rekke konserter i Bergen som også er tilgjengelig for publikum verden rundt takket være orkesterets digitale konserthus.

Edward Gardner forteller om sin begeistring for Bergen Filharmoniske Orkester – og Bergen
(Fra digitaltkonserthus.no)

Gardner og orkesteret turnerte i Tyskland sist november og høstet stor ros. Nå i januar står England og Nederland for tur, med konserter i Saffron Hall (Saffron Walden), Symphony Hall Birmingham, The Anvil (Basingstoke), City Hall Sheffield, Cadogan Hall (London) og Concertgebouw (Amsterdam).

Gardner har også fattet stor interesse for det nylig etablerte Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester og for utviklingen av det norske repertoaret.

«Jeg har vært så utrolig fornøyd og lykkelig med Bergen Filharmoniske Orkester helt fra den første gangen jeg samarbeidet med dem», sier Edward Gardner, og legger til: «De har en helt unik klangkvalitet, er lidenskapelige og sultne på nye opplevelser og nye måter å lage musikk på. Jeg er så lysten på å utforske videre det store symfoniske repertoaret med dette orkesteret. Vår relasjon vokser seg tettere og bedre for hver gang vi lager musikk sammen, og jeg ser fram til å utvikle dette spesielle forholdet i framtiden».

Fornyelsen av samarbeidet  mellom orkesteret og Edward Gardner er støttet økonomisk av Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen (2018-2021).