Ryoma Takagi fra Japan vant Edvard Grieg internasjonale pianokonkurranse

Tredve unge pianister i alderen 17-33 år  fra 18 ulike land deltok i årets Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse som ble avholdt  1.-9. september.  Konkurransen, som har etablert seg på internasjonalt toppnivå, ble arrangert for 4. gang i Bergen. I finalen i Grieghallen søndag 9. september gikk til slutt den 25 år gamle Ryoma Takagi fra Japan seirende ut av konkurransen. Sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og dirigent Edward Gardner, fremførte Takagi Klaverkonsert nr. 2 i c-moll, op. 18, av Sergei Rachmaninov.

Som vinner av konkurransen, får Ryoma Takagi konseroppdrag i inn- og utland, samt en premie på 30 000 Euro.

Andrepremie og 20 000 euro gikk til Matyáš Novák (20) fra Tsjekkia .

Tredjepremie og 10 000 euro gikk til Alexey Trushechkin (28) fra Russland.

Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen var hovedsponsor for konkurransen.

Se finalen i opptak

 

Foto: Dan Fosse/KODE