Stiftelsen er stolt over å ha bidratt til Andsnes sin Beethoven-fordypning. Gjennom sin relasjon til Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene har Leif Ove Andsnes vært viktig for helheten i stiftelsens kultursatsing. Andsnes er samtidig den fremste eksponenten for det stiftelsen ønsker å oppnå med sitt kulturengasjement. Med lokal forankring og en stadig søken etter perfeksjon, har han lykkes i å etablere seg på høyeste internasjonale nivå.

Kort om The Beethoven Journey

Med Beethoven-prosjektet (2012-2015) ønsket Leif Ove Andsnes tid til å fordype seg i Beethovens klaverkonserter i samarbeid med Mahler Chamber Orchestra. I tillegg til en omfattende turnévirksomhet (230 konserter i 108 byer i 27 land), ga prosjektet varige resultater i form av nyinnspillinger av alle Beethovens klaverkonserter fordelt på tre innspillinger som alle ble svært godt mottatt i det internasjonale musikkmiljøet.

Innspillingen av Beethovens pianokonserter nr. 2 & 4 ble kåret til BBC Music Magazine´s Recording of the Year 2015 i konkurranse med 1500 andre innspillinger.

Se nettside

Aktuelt fra stiftelsen